Reakcija na Press Klub - Ivić

Vjesnik, 13. lipnja 1998.

NAKARADNI STAVOVI HRVATSKIH FEMINISTICA VESNE KESIĆ I RADE BORIĆ

Dr. Josip Ivić

Voditelj emisije Press Klub (HRT, 9. lipnja) Nenad Ivanković, uspio je okupiti zanimljivo društvo intelektualaca koji su pokazali sav sjaj i bijedu hrvatskog intelektualnog svijeta, raspravljajući o položaju žena u društvu.

Potpredsjednica Hrvatskog državnog sabora Jadranka Kosor, dr. Ružica Čavar, Đurđa Adlešić (HSLS), Rada Borić (...žrtve rat), Vesna Kesić (B.a.B.e.), Milan Ivkošić i Igor Mandić, odmah na početku emisije svrstali su se u dva bloka, iako su Ivkošić i Mandić blokovi za sebe. Njih dvojica su imali briljantnih izvedbi.

Hrvatska je jednoglasno u Saboru prihvatila Nacionalni program demografskog razvitka. Kao bitan poticaj stabilnosti obitelji i dobrom odgoju djece, prihvaćen je plaćeni staus majke odgajateljice sa četvero i više djece. One taj status ne moraju prihvatiti ako hoće nastaviti uspješnu karijeru i ostati raditi, a status može umjesto njioh ostvariti i njihov suprug, stoga plaćeni status za majke s više djece ne predstavlja nikakvu i ničiju diskriminaciju ili povredu bilo kakvih međunarodnih konvencija i prava.

I koje li ironije i drskosti kad Vesna Kesić i Rada Borić, plaćeni status majke odgajateljice pred milijunima Hrvata na HrRT-u naziva fašistikim presedanom i titulom, hoteći time reći da su zastupnici u Hrvatskom državnom saboru, koji su jedinstveno prihvatili taj zakon i status – fašisti.

Smatram da bi zbog takvih zabluda i uvreda gospođa Kesić i gospođa Borić trebale javno ispričati hrvatskom narodu, poglavito ženama i majkama, te podnijele ostavke u Udrugama gdje obnašaju funkcije.

Tobože braneći prava žena i žrtava nasilja, one žele vladati muškim rodom, ali svojim stavovima odmažu velikoj većini žena i majki.
Govore o presedanima u Hrvatskoj koji i nisu nikakvi presedani, a o zemljama uzorima: Švedskoj, SAD-u i drugima, ne govore o narodnim presedanima vjenčavanja homoseksualaca, djeci koja su žrtve pobačaja, dakle žrtve ubijanja koje nemaju mogućnost obrane.

Dr. Ružica Čavar iznijela je razumna stajališta o jačanju obitelji, odgoju djece i potrebe da se provede i plaćeni status za majke odgajateljice koje ga hoće koristiti.

Ivkošić je izvanredno elaborarirao protuprirodnost stavova Vesne Kesić i Rade Borić, dok je gosp. Mandić fantastično rastjerao i razgoličio svu zabludu feminističke magle.

HTV-u i voditelju emisije Nenadu Ivankoviću kapa dolje. Takovih emisija treba više. One doprinose da isplivaju na površinu sva nakaradna i nevaljala pa i protuhrvatska gledišta te omogućavaju da se javno vidi tko išto radi za ili protiv hrvatskih interesa.