Pismo Ane Marie Grunfelder

 

Zagreb, 2.7.1998.

Poštovane gospođe Centra za žene žrtve rata

Primila sam Vaš apel upućen Austrijskom veleposlanstvu, dopustite mi da Vas uvjerim da ja osobno suosjećam s Vama i podržavam Vaše humanitarne aktivnosti, time više što je Međunarodna konferencija UN- a o ljdskim pravima 1993. u Beču utvrdila „ženska prava su ljudska prava“. Sigurnost slobodnog mišljenja i govora o pravima žena, bez zastrašivanja i umalovažavanja moraju biti zajamčena i zaštićivana protiv napada.

Prateći okrugli stol „Pressklub“ od 9.6.1998., svaki gledatelj koji ne robuje predrasudama, morao je zaključiti da iznosite u javnost veoma gorući problem nasilja nad ženama kao posljedice ratom traumatiziranih ukućana. Važno je senzibilizirati javnost za tu pojavu koja mora imati veoma štetne posljedice naročito po djecu, cijele obitelji, pa naposlijetku po cijelo društvo. Zato je Vaša inicijativa korisna i nadasve veoma aktualna.

Na žalost, veleposlanstvo nema financijskog fonda za pomoć; no vrlo rado Vam stojim na usluzi ako Vas trebam povezati s udrugama u Austriji koje se bave istom problematikom.

Primite izraz osobitog štovanja.

Dr. Anna M. Grunfelder
Ataše za tisak i informiranje